Blog

Arcmasszázs

Arcmasszázs

2019. október 22. Karaszek Fruzsina

 

Bőrre, vérerekre gyakorolt hatása

Masszázs során, ahogy a kéz érintkezik a bőrfelülettel, hő keletkezik, mely vérbőséget eredményez. Ez a folyamat a bőr mirigyeinek működését is befolyásolja, hiszen a váladéktermelés felgyorsul, így csökken a mitesszerképződés lehetősége is. Nem elhanyagolandó az öregedési folyamatok lassítása sem, mivel masszázs során egyaránt felgyorsul a kötőszövet sejt és rostképződése.

Hatása idegrendszerre

Az arcidegekre gyakorolt nyomás, valamint a kéz melege csökkenti a stresszt, így oldva a feszültséget. Aromaterápiával kombinálható a szolgáltatás, ezzel a túlterhelt idegrendszert is biztosan sikerül a rohanó, zajos hétköznapok terhétől megnyugtatni.

Izmokra gyakorolt hatása

Masszázs hatására vérereink kitágulnak, így folyamatos lesz az izmok oxigén és tápanyagellátása, de egyúttal gyorsabban távoznak a bomlástermékek is. E folyamat miatt fokozódik az izomtónus, mellyel sokat segíthetünk az öregedés ellen.

 

Kiknek és mikor ajánlott?

öregedő DE nem ráncos bőrökre

száraz és vízhiányos bőrökre

passzív vérbőség megelőzésére

 

Mikor nem ajánlott az arcmasszázs?

bőrbetegség esetében

ha gyulladás van a bőrön

magas vérnyomás, szívbetegség esetében

pubertáskorban

#arcmasszázs #kényeztetőkezelés #masszázs

Aánlott cikkek

Megfelelő arctisztítási rutin, avagy te is rosszul csináltad eddig? Megfelelő arctisztítási rutin, avagy te is rosszul csináltad eddig?
Sok esetben az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy miként is kellene a bőrét megtisztítani. Sokaknál a bőrtisztítási rutin egy tusfürdős, szappanos mosakodásból vagy egy micellás vízzel áttörlésből áll, vagy még ennél is rosszabb, ha a vendég sehogyan sem tisztítja meg bőrét.
2020. január 04. tovább
Tavaszi bőrápolás Tavaszi bőrápolás
A különböző bőrtípusok minden egyes évszakban másképpen viselkednek az időjárás változásaira. A legtöbb kozmetikai rendellenesség kialakulása talán a tavasz kezdetére tehető. Ennek oka nem más, minthogy márciusban még gyakoriak a csapadékos, szeles idők, melyek negatívan hatnak bőrünk hidratációjára.
2020. március 09. tovább
Műszempilla tisztítása Műszempilla tisztítása
Mindig hangsúlyozom a vendégeimnek, hogy a műszempillák tisztítása nem kedv kérdése, aztán ha úgy van áttörlöm egy kis vízzel heti egyszer vagy esetleg még ennyit sem. Nem hiába sulykolja minden stylist a vendégének, hogy ha műszempillát szeretne, akkor arra oda is kell figyelni és igenis pár alapvető dolgot be kell tartani.
2020. január 22. tovább