hívj most! +36 30 749 9602

Fiatalos bőr megőrzése a változókor után

Szerző:
Utolsó frissítés:
Minden nő életében eljön az az időszak, amikor a ciklusuk már fokozatosan elmaradozik, ezt az időszakot menopauzának, másnéven változókornak hívjuk, mely nem csak a menstruáció elmaradását, hanem egy teljes testet és lelket érintő változást is jelent.

 

Ugyan sokan negatív jelzővel szokták illetni ezt az időszakot, ugyanakkor sok pozitív vetülete is van a női élet csúcspontjának. Úgy tartják, hogy a nők ekkor érik el létezésük tetőfokát és birtokolják mindazt a tudást, amivel az élet mind fizikailag, mind szellemileg teljes lehet.

A változókor bekövetkeztével a bőr kollagéntartalma akár 30%-al is csökkenhet, amely szemmel látható változásokat okozhat az arcon. A bőr elvékonyodhat, érzékenyebbé, szárazabbá válhat, illetve veszíthet korábbi ragyogásából. Lassul a vérkeringés, mely miatt kevesebb tápanyag és oxigén jut el a sejtekhez, illetve nem szabad elfelejtkezzünk a gravitáció okozta hatásról sem, mely következtében megereszkedhet az arc kontúrja.

Milyen legfőbb problémákkal találkozhatunk 50 éves kor felett?

bőrelvékonyodás

rosacea (hajszálerek megjelenése)

bőrszárazság

mélyebb ráncok megjelenése

csökkent izomtónus

hőhullámok

Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy bőrünk minél tovább egészséges maradjon?

A napi rendszeres arctisztítás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az éjszakai hidratálásnak, szérumok és különböző maszkok használatának is.

Igyekezzünk olyan krémeket választani, melyek anti- ageing (DHEA, ametiszt, alga kivonat stb.) hatóanyagokat, valamint tápláló vitaminokat (C- vitamin, E-vitamin) tartalmaznak. A krémek mellett nagyon fontos szemkörnyékápolók rendszeres használata is, melynek fontosságáról egy korábbi bejegyzésemben olvashattatok. https://www.kfbeauty.hu/blog/szemkornyekapolas

Lehetőleg havi rendszerességgel látogasson el kozmetikusához, aki az arcmasszázzsal, kényeztető komplex arckezeléssel, illetve elektrokozmetikai gépekkel sokat tehet annak érdekében, hogy bőre egészséges és élettel teli maradjon.

A kezelések mellett a tudatos életmóddal is sokat segíthetünk bőrünk állapotán. Törekedjünk arra, hogy minél több fitoösztrogénben (pl. zab, zeller, petrezselyem) és esszenciális zsírsavakban (pl. napraforgómag, tökmag) gazdag ételeket fogyasszunk.   

Az étkezésen túl a mozgásról sem szabad megfeledkezzünk. A rendszeres sport és az olyan kímélő mozgásformák, mint a séta, kerékpár, úszás, jóga is hozzájárulnak az egészség minél további megőrzéséhez.

Amennyiben Önt is érinti a fent felsorolt problémák egyike, keressen bizalommal és együtt megtaláljuk a legmegfelelőbb kezelési módot!

 

ajánlott cikkek

A mimikai ráncok rossz szokások következtében alakulnak ki, ezzel ellentétben az "öregségi" ráncok kialakulásának oka a szervezetünk folyamatos vízvesztesége, azaz az öregedés.
2019. november 22. cikk olvasása
Ne vedd félvállról a témát, mert későbbiekben bőröd meghálálja a törődést!
2019. október 15. cikk olvasása