hívj most! +36 30 749 9602

Megfelelő arctisztítási rutin, avagy te is rosszul csináltad eddig?

Szerző:
Utolsó frissítés:
Sok esetben az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy miként is kellene a bőrét megtisztítani. Sokaknál a bőrtisztítási rutin egy tusfürdős, szappanos mosakodásból vagy egy micellás vízzel áttörlésből áll, vagy még ennél is rosszabb, ha a vendég sehogyan sem tisztítja meg bőrét.

Mivel ne tisztítsd meg a bőrödet?

Szappanos mosakodás esetén a bőrünk pH értéke eltolódik lúgosba, melyek intenzíven tisztítanak ugyan, de kioldják a bőrből a hasznos anyagokat is, melyek száraz, érzékeny bőrök kialakulásához vezetnek. 

Micellás víz felületaktív anyagokat tartalmaz, melyek hosszú távon nagy problémákat tud okozni bőrünkön, habár feloldja a bőrön lévő szennyeződéseket, de ha huzamosabb ideig a bőrön hagyjuk, akkor azokat az anyagokat is kioldja, amire a bőrnek szüksége van. Ezeket a termékeket gyors sminkeltávolításra találták ki és nem a bőr alapos megtisztítására. 

Önmagában a csapvíznek sincs tisztító hatása, hiszen nem képes eltávolítani a szennyeződéseket a bőrről, sőt bőrünket szárazzá, és érzékennyé teheti mindennapos használata. 

Akkor mivel is kéne tisztítani a bőrömet?

Helyes bőrtisztítási rutin:

1. Arctej

2. Tonik

Hogyan is használjam ezeket a termékeket?

Az arctejet egy vattakorongon, vagy akár kezünk segítségével átdörzsöljük arcbőrünkön, majd egy vizes szivaccsal lemossuk róla. Azért fontos az arctej eltávolítása, mert nagyon sok felületaktív anyagot tartalmaz, melyek ha nincsenek rendesen eltávolítva, akkor szárítják, roncsolják bőrünket. 

Az arctej letörlése után jöhet a tonik használata, melyet nem szükséges vattára tenni, csak egyszerűen kezünkbe csepegtetjük és az egészet belemasszírozzuk a bőrünkbe. 

Mire is jó a tonik?

A hiedelemmel ellentétben a tonik nem a bőr szárítására lett kitalálva (persze létezik alkoholt tartalmazó tonik is, de manapság már nem divat a használata). 

A tonik a felhám hidratálására, valamint a bőr pH helyreállítására szolgál. 

Milyen arctejre és tonikra van szükségem?

Annak érdekében, hogy megfelelő termékcsaládot válasszon az ember, kozmetikus véleményét kérjük ki, hogy milyen az arcbőrünk típusa. 

Megkérnék mindenkit, hogy senki ne diagnosztizálja magát, hiszen ez nem csak annyiból áll, hogy zsíros vagy száraz valakinek a bőre!

Amennyiben már egy szakember megállapította a bőrtípusodat, akkor az általam használt Vagheggi márkából adok néhány tippet, melyiket érdemes használni.

 

Száraz, normál bőrre

Vagheggi Rehydra lemosó tej, tonik

Vagheggi rehydra

 

Zsíros bőrre

Vagheggi Balance arclemosó radírozó mikroszemcsékkel, matt hatású tonik

Vagheggi balance

 

Érzékeny bőrre

Emozioni Plus lemosó krém, nyugtató essence mist

Vagheggi emozioni

 

Miért használjak lemosót, ha az én bőrömnek nincs semmi problémája?!

A környezetünkből szennyező anyagok a nap folyamán (már 1-2 óra alatt is) bőrünkre ragadnak, melyeket ha nem távolítunk el megfelelően, megbontják bőrünk hidrolipid rétegét, melyek a későbbiekben egy káros folyamatot indítanak el. 

A naponta helyesen elvégzett arctisztítás az alfája és az omegája a bőrápolásnak, amennyiben ez elmarad, akkor hiába jár kozmetikushoz a vendég, az a későbbiekben nem lesz eredményes. 

 

 

 

 

ajánlott cikkek

A mikordermabráziós bőrcsiszolás célja, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, és ezáltal serkentsük a bőr önmegújító folyamatait. Az elhalt hámréteg eltávolítása után a hatóanyagokat könnyebben tudjuk bejuttatni a bőr mélyebb rétegeibe, emiatt a további gépi kezelések pl. tű nélküli mezoterápia, ultrahang hatékonyságát nagy mértékben fokozza.
2019. október 15. cikk olvasása
Nem szeretnék senkit sem száraz szövegekkel untatni már a bejegyzésem elején, ezért csak nagyon röviden próbálom összefoglalni, mit is érdemes tudni a napsugárzásról.
2021. március 24. cikk olvasása