Blog

Mit tehetsz a maszkne ellen?

Mit tehetsz a maszkne ellen?

2021. január 21. Karaszek Fruzsina

 

Mivel előreláthatólag még egy ideig életünk velejárója marad a maszkhordás, íme pár tipp mit tehetsz annak érdekében, hogy megelőzd vagy mérsékeld a tüneteket.

 

1. A legfontosabb dolog a tiszta maszk viselése. Ha valaki papír szájmaszkot használ, mindenképpen cserélje azt le használat után, textil maszk viselése esetén pedig, rendszeresen mossuk ki azt magas hőfokon, bőrbarát mosószerrel.

 

2. Ahogy nagyon sok posztomban említettem már, a megfelelő és rendszeres arctisztítás a napi rutinunk részévé kell váljon. Bőrtípusunknak megfelelő arctejjel, tonikkal reggel és este tisztítsuk meg arcunkat, majd jöhet egy könnyű bőrtípusnak megfelelő krém, vagy szérum.

 

3. Figyeljünk oda a hidratálásra, használjunk legalább heti egyszer arcmaszkot, arcpakolást, szérumot a bőr egészsége érdekében. Kérjük ki kozmetikusunk véleményét vásárlás előtt arról, melyik lesz a legmegfelelőbb készítmény bőrünk számára. 

 

4. Használjunk gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokat (pl. teafaolaj, B6 vitamin stb.) a pattanások ellen. Ezeket a készítményeket helyileg kell alkalmaznunk, ahol a gyulladás található. A kialakult pattanásokat soha ne nyomkodjuk, kezelésüket mindig bízzuk szakemberre!

 

5. Kerüljük az alapozó, púder használatát, hiszen eltömíthetik pórusainkat, melyek tovább ronthatják a tünetek súlyosságát. Ha elkerülhetetlen a smink használata, akkor próbáljuk meg minél vékonyabb rétegbe felvinni az alapozót arcbőrünkre. Sötét szemkörnyéki karikák elfedésére korrektor használatát javaslom, szépen, alaposan eldolgozva szinte észrevehetetlen lesz. Nem utolsó sorban vízálló szempillaspirál használatát ajánlom, mivel a visszafújt levegő miatt télen könnyen lefolyhat szemünkről a nem vízálló spirál. 

 

6. Szabad levegőn, illetve ahol nem kötelező vegyük le a maszkot, ne rontsuk tovább bőrünk állapotát.

 

maskne

#akne #comedo #covid #heg #maskne #maszkne #mitesszer #pattanás #seb

Aánlott cikkek

Őszi bőrápolás Őszi bőrápolás
Az ősz beköszöntével csökken a hőmérséklet, a napfény mennyisége.
2020. szeptember 02. tovább
Gyémántfejes mikrodermabráziós bőrcsiszolás Gyémántfejes mikrodermabráziós bőrcsiszolás
A mikordermabráziós bőrcsiszolás célja, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, és ezáltal serkentsük a bőr önmegújító folyamatait. Az elhalt hámréteg eltávolítása után a hatóanyagokat könnyebben tudjuk bejuttatni a bőr mélyebb rétegeibe, emiatt a további gépi kezelések pl. tű nélküli mezoterápia, ultrahang hatékonyságát nagy mértékben fokozza.
2019. október 15. tovább
Hidratáció Hidratáció
Ne vedd félvállról a témát, mert későbbiekben bőröd meghálálja a törődést!
2019. október 15. tovább