hívj most! +36 30 749 9602

Mit tehetsz a maszkne ellen?

Szerző:
Utolsó frissítés:
Lassan-lassan már egy éve lesz annak, hogy életünk részévé vált a maszkviselés. Az egészségünket védő „pajzs” alatt viszont bőrünk nem tud rendesen lélegezni, a kifújt levegő miatt bőrünk befülledhet, mely megfelelő környezetet teremthet a baktériumok számára.

 

Mivel előreláthatólag még egy ideig életünk velejárója marad a maszkhordás, íme pár tipp mit tehetsz annak érdekében, hogy megelőzd vagy mérsékeld a tüneteket.

 

1. A legfontosabb dolog a tiszta maszk viselése. Ha valaki papír szájmaszkot használ, mindenképpen cserélje azt le használat után, textil maszk viselése esetén pedig, rendszeresen mossuk ki azt magas hőfokon, bőrbarát mosószerrel.

 

2. Ahogy nagyon sok posztomban említettem már, a megfelelő és rendszeres arctisztítás a napi rutinunk részévé kell váljon. Bőrtípusunknak megfelelő arctejjel, tonikkal reggel és este tisztítsuk meg arcunkat, majd jöhet egy könnyű bőrtípusnak megfelelő krém, vagy szérum.

 

3. Figyeljünk oda a hidratálásra, használjunk legalább heti egyszer arcmaszkot, arcpakolást, szérumot a bőr egészsége érdekében. Kérjük ki kozmetikusunk véleményét vásárlás előtt arról, melyik lesz a legmegfelelőbb készítmény bőrünk számára. 

 

4. Használjunk gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokat (pl. teafaolaj, B6 vitamin stb.) a pattanások ellen. Ezeket a készítményeket helyileg kell alkalmaznunk, ahol a gyulladás található. A kialakult pattanásokat soha ne nyomkodjuk, kezelésüket mindig bízzuk szakemberre!

 

5. Kerüljük az alapozó, púder használatát, hiszen eltömíthetik pórusainkat, melyek tovább ronthatják a tünetek súlyosságát. Ha elkerülhetetlen a smink használata, akkor próbáljuk meg minél vékonyabb rétegbe felvinni az alapozót arcbőrünkre. Sötét szemkörnyéki karikák elfedésére korrektor használatát javaslom, szépen, alaposan eldolgozva szinte észrevehetetlen lesz. Nem utolsó sorban vízálló szempillaspirál használatát ajánlom, mivel a visszafújt levegő miatt télen könnyen lefolyhat szemünkről a nem vízálló spirál. 

 

6. Szabad levegőn, illetve ahol nem kötelező vegyük le a maszkot, ne rontsuk tovább bőrünk állapotát.

 

maskne

ajánlott cikkek

Mint tudjuk, a vitaminok fontos szerepet töltenek be életünkben, hiszen szervezetünk zavartalan működéséhez nélkülözhetetlenek. Táplálékainkkal jutnak be szervezetünkbe, viszont helytelen életmód/ étrend következtében hiányállapot (hipovitaminózis) léphet fel, melyek súlyos problémákat okozhatnak.
2020. március 18. cikk olvasása
Minden nő életében eljön az az időszak, amikor a ciklusuk már fokozatosan elmaradozik, ezt az időszakot menopauzának, másnéven változókornak hívjuk, mely nem csak a menstruáció elmaradását, hanem egy teljes testet és lelket érintő változást is jelent.
2020. október 04. cikk olvasása