Blog

Mit tehetsz a maszkne ellen?

Mit tehetsz a maszkne ellen?

2021. január 21. Karaszek Fruzsina

 

Mivel előreláthatólag még egy ideig életünk velejárója marad a maszkhordás, íme pár tipp mit tehetsz annak érdekében, hogy megelőzd vagy mérsékeld a tüneteket.

 

1. A legfontosabb dolog a tiszta maszk viselése. Ha valaki papír szájmaszkot használ, mindenképpen cserélje azt le használat után, textil maszk viselése esetén pedig, rendszeresen mossuk ki azt magas hőfokon, bőrbarát mosószerrel.

 

2. Ahogy nagyon sok posztomban említettem már, a megfelelő és rendszeres arctisztítás a napi rutinunk részévé kell váljon. Bőrtípusunknak megfelelő arctejjel, tonikkal reggel és este tisztítsuk meg arcunkat, majd jöhet egy könnyű bőrtípusnak megfelelő krém, vagy szérum.

 

3. Figyeljünk oda a hidratálásra, használjunk legalább heti egyszer arcmaszkot, arcpakolást, szérumot a bőr egészsége érdekében. Kérjük ki kozmetikusunk véleményét vásárlás előtt arról, melyik lesz a legmegfelelőbb készítmény bőrünk számára. 

 

4. Használjunk gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokat (pl. teafaolaj, B6 vitamin stb.) a pattanások ellen. Ezeket a készítményeket helyileg kell alkalmaznunk, ahol a gyulladás található. A kialakult pattanásokat soha ne nyomkodjuk, kezelésüket mindig bízzuk szakemberre!

 

5. Kerüljük az alapozó, púder használatát, hiszen eltömíthetik pórusainkat, melyek tovább ronthatják a tünetek súlyosságát. Ha elkerülhetetlen a smink használata, akkor próbáljuk meg minél vékonyabb rétegbe felvinni az alapozót arcbőrünkre. Sötét szemkörnyéki karikák elfedésére korrektor használatát javaslom, szépen, alaposan eldolgozva szinte észrevehetetlen lesz. Nem utolsó sorban vízálló szempillaspirál használatát ajánlom, mivel a visszafújt levegő miatt télen könnyen lefolyhat szemünkről a nem vízálló spirál. 

 

6. Szabad levegőn, illetve ahol nem kötelező vegyük le a maszkot, ne rontsuk tovább bőrünk állapotát.

 

maskne

#akne #comedo #covid #heg #maskne #maszkne #mitesszer #pattanás #seb

Aánlott cikkek

Nyári bőrápolás Nyári bőrápolás
Az előző évszakhoz képest, most a meleghez kell igazítanunk a nyári bőrápolási szokásainkat. A nagy hőségben fokozódik a verejtékmirigyek tevékenysége, mely során bőrünk vizet veszít, ami látható és érezhető tüneteket eredményezhet.
2020. július 08. tovább
Henna szemöldökfestés Henna szemöldökfestés
A szépen megformált és festett szemöldök napjaink egyik meghatározó trendje, melynek kialakításában és formázásában egy hozzáértő szakember nagyon sokat tud segíteni. A megfelelően formázott és ápolt szemöldök hatalmas vizuális pluszt ad az arc karakterének, és ezáltal nem csak a szemeket tudjuk kihangsúlyozni vele.
2019. november 09. tovább
Kozmetikai hámlasztás Kozmetikai hámlasztás
A hámlasztás, idegen szóval peeling nem újkeletű eljárás, hiszen évszázadok óta bevált és kedvelt módszer, mely a bőrmegújítást segíti elő. Nagyon hatásos a bőr öregedése ellen, de egyéb bőrproblémák kezelésére is alkalmas, mint pl. foltok, hegek, ráncok, aknék.
2019. november 11. tovább