Blog

Mit tehetsz a maszkne ellen?

Mit tehetsz a maszkne ellen?

2021. január 21. Karaszek Fruzsina

 

Mivel előreláthatólag még egy ideig életünk velejárója marad a maszkhordás, íme pár tipp mit tehetsz annak érdekében, hogy megelőzd vagy mérsékeld a tüneteket.

 

1. A legfontosabb dolog a tiszta maszk viselése. Ha valaki papír szájmaszkot használ, mindenképpen cserélje azt le használat után, textil maszk viselése esetén pedig, rendszeresen mossuk ki azt magas hőfokon, bőrbarát mosószerrel.

 

2. Ahogy nagyon sok posztomban említettem már, a megfelelő és rendszeres arctisztítás a napi rutinunk részévé kell váljon. Bőrtípusunknak megfelelő arctejjel, tonikkal reggel és este tisztítsuk meg arcunkat, majd jöhet egy könnyű bőrtípusnak megfelelő krém, vagy szérum.

 

3. Figyeljünk oda a hidratálásra, használjunk legalább heti egyszer arcmaszkot, arcpakolást, szérumot a bőr egészsége érdekében. Kérjük ki kozmetikusunk véleményét vásárlás előtt arról, melyik lesz a legmegfelelőbb készítmény bőrünk számára. 

 

4. Használjunk gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokat (pl. teafaolaj, B6 vitamin stb.) a pattanások ellen. Ezeket a készítményeket helyileg kell alkalmaznunk, ahol a gyulladás található. A kialakult pattanásokat soha ne nyomkodjuk, kezelésüket mindig bízzuk szakemberre!

 

5. Kerüljük az alapozó, púder használatát, hiszen eltömíthetik pórusainkat, melyek tovább ronthatják a tünetek súlyosságát. Ha elkerülhetetlen a smink használata, akkor próbáljuk meg minél vékonyabb rétegbe felvinni az alapozót arcbőrünkre. Sötét szemkörnyéki karikák elfedésére korrektor használatát javaslom, szépen, alaposan eldolgozva szinte észrevehetetlen lesz. Nem utolsó sorban vízálló szempillaspirál használatát ajánlom, mivel a visszafújt levegő miatt télen könnyen lefolyhat szemünkről a nem vízálló spirál. 

 

6. Szabad levegőn, illetve ahol nem kötelező vegyük le a maszkot, ne rontsuk tovább bőrünk állapotát.

 

maskne

#akne #comedo #covid #heg #maskne #maszkne #mitesszer #pattanás #seb

Aánlott cikkek

Hidratáció Hidratáció
Ne vedd félvállról a témát, mert későbbiekben bőröd meghálálja a törődést!
2019. október 15. tovább
A táplálkozás és a bőr kapcsolata A táplálkozás és a bőr kapcsolata
Sokan azt hinnék, hogy a zsíros, aknés, komedós bőrök kamaszkorban jellemzőek, majd amikor beáll a hormonális egyensúly szépen fokozatosan kitisztul a bőr is. Munkám során egyre több felnőtt vendégemnél tapasztalom, hogy a gyulladt aknék, mitesszerek keserítik meg mindennapjaikat, melyektől nem tudnak megszabadulni, kialakult bőrápolási rutin esetén sem. Az (arc)bőr esetében teljes mértékben igaz, hogy a változás belül kezdődik.
2022. május 22. tovább
Megfelelő arctisztítási rutin, avagy te is rosszul csináltad eddig? Megfelelő arctisztítási rutin, avagy te is rosszul csináltad eddig?
Sok esetben az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy miként is kellene a bőrét megtisztítani. Sokaknál a bőrtisztítási rutin egy tusfürdős, szappanos mosakodásból vagy egy micellás vízzel áttörlésből áll, vagy még ennél is rosszabb, ha a vendég sehogyan sem tisztítja meg bőrét.
2020. január 04. tovább