Blog

Műszempilla tisztítása

Műszempilla tisztítása

2020. január 22. Karaszek Fruzsina

 

Ha a stylistod még nem mondta volna el, hogy miért is szükséges szempilláink tisztán tartása, akkor a következő sorokat mindenképpen olvasd végig.

Sokféle kutatás született arról, hogy vajon miért is adta a teremtőnk a szempillákat nekünk, de talán a legreálisabb feltevés az, hogy felfogja a környezetből érkező port, koszt nehogy a szemünkbe kerüljön. Ebből következik, hogy az előbb említett szennyeződések, valamint csipa, könny megtapadnak a pillákon valamint a szempilla tövében, melyek komoly gyulladásokat okozhatnak. 

Független attól, hogy van-e valakinek műszempillája a szemeket (mint ahogy ugye minden nap tusolunk/zuhanyzunk) kötelező megmosni/ megtisztítani!

 

Milyen következményekkel kell szembenézned ha elhanyagolod a tisztítást?

  • a szempillatőben élő demodex atkák elszaporodnak, melyek szemhéjgyulladáshoz vezethetnek (blepharitis)

szempilla atka elszaporodása szempillák elhanyagolásának következménye

  • az atkák elszaporodása miatt a saját szempilla állomány elkezdhet ritkulni, mely végleges károkat is okozhat
  • a műszempillák hamarabb fognak lepotyogni 

Hogyan is kéne megtisztítani a szempillákat?

Akik nem használnak naponta sminket, azoknak elég két- három naponta szempilla samponnal átmosni a pillákat, de a szemek, szemkörnyék megtisztítása semmiképpen sem hagyható el egyik nap sem (tusolással, fürdéssel érdemes egybekötni).

Annak pedig aki minden nap sminkel, kötelező minden nap szempillasampon és ecset segítségével megtisztítani a szemkörnyéket. Ha valaki ragaszkodik hozzá akkor előtte a sminket eltávolíthatja micellás vízzel, de csak olyannal amelyik olajmentes!

Akik pedig attól tartanak, hogy a műszempillák így hamarabb kipotyognak, azoknak azt ajánlom inkább pár nappal hamarabb menjenek töltésre, minthogy egy komoly gyulladás alakuljon ki.

 

Szempillatisztítás menete:

1. egy vattára (vagy bármi másra) kinyomok 2-3 pumpányi szempilla sampont

2. az ecset segítségével a szempillák tövétől kifele többször áthúzom

3. a sampont alaposan leöblíteni vízzel

4. szempillákat óvatosan megszárítjuk törölköző segítségével

5. átfésüljük a szempillafésűvel a pillákat, hogy ne tapadjanak össze

 

#műszempilla #tisztítása

Aánlott cikkek

Hogyan is lassítsuk az öregedést? Hogyan is lassítsuk az öregedést?
75.15 a luxus arcfiatalító termékcsalád a Vagheggitől
2020. május 21. tovább
Arcmasszázs Arcmasszázs
Miért érdemes rendszeresen igénybe venni ezt a szolgáltatást? Biztos sokatokban merült már fel a kérdés, hogy mégis miért jó ez nektek. Az arcmasszázsnak nagyon sok pozitív hatása van, melyet ebben a blogbejegyzésben szeretnék bemutatni.
2019. október 22. tovább
Tavaszi bőrápolás Tavaszi bőrápolás
A különböző bőrtípusok minden egyes évszakban másképpen viselkednek az időjárás változásaira. A legtöbb kozmetikai rendellenesség kialakulása talán a tavasz kezdetére tehető. Ennek oka nem más, minthogy márciusban még gyakoriak a csapadékos, szeles idők, melyek negatívan hatnak bőrünk hidratációjára.
2020. március 09. tovább