Blog

Műszempilla tisztítása

Műszempilla tisztítása

2020. január 22. Karaszek Fruzsina

 

Ha a stylistod még nem mondta volna el, hogy miért is szükséges szempilláink tisztán tartása, akkor a következő sorokat mindenképpen olvasd végig.

Sokféle kutatás született arról, hogy vajon miért is adta a teremtőnk a szempillákat nekünk, de talán a legreálisabb feltevés az, hogy felfogja a környezetből érkező port, koszt nehogy a szemünkbe kerüljön. Ebből következik, hogy az előbb említett szennyeződések, valamint csipa, könny megtapadnak a pillákon valamint a szempilla tövében, melyek komoly gyulladásokat okozhatnak. 

Független attól, hogy van-e valakinek műszempillája a szemeket (mint ahogy ugye minden nap tusolunk/zuhanyzunk) kötelező megmosni/ megtisztítani!

 

Milyen következményekkel kell szembenézned ha elhanyagolod a tisztítást?

  • a szempillatőben élő demodex atkák elszaporodnak, melyek szemhéjgyulladáshoz vezethetnek (blepharitis)

szempilla atka elszaporodása szempillák elhanyagolásának következménye

  • az atkák elszaporodása miatt a saját szempilla állomány elkezdhet ritkulni, mely végleges károkat is okozhat
  • a műszempillák hamarabb fognak lepotyogni 

Hogyan is kéne megtisztítani a szempillákat?

Akik nem használnak naponta sminket, azoknak elég két- három naponta szempilla samponnal átmosni a pillákat, de a szemek, szemkörnyék megtisztítása semmiképpen sem hagyható el egyik nap sem (tusolással, fürdéssel érdemes egybekötni).

Annak pedig aki minden nap sminkel, kötelező minden nap szempillasampon és ecset segítségével megtisztítani a szemkörnyéket. Ha valaki ragaszkodik hozzá akkor előtte a sminket eltávolíthatja micellás vízzel, de csak olyannal amelyik olajmentes!

Akik pedig attól tartanak, hogy a műszempillák így hamarabb kipotyognak, azoknak azt ajánlom inkább pár nappal hamarabb menjenek töltésre, minthogy egy komoly gyulladás alakuljon ki.

 

Szempillatisztítás menete:

1. egy vattára (vagy bármi másra) kinyomok 2-3 pumpányi szempilla sampont

2. az ecset segítségével a szempillák tövétől kifele többször áthúzom

3. a sampont alaposan leöblíteni vízzel

4. szempillákat óvatosan megszárítjuk törölköző segítségével

5. átfésüljük a szempillafésűvel a pillákat, hogy ne tapadjanak össze

 

#műszempilla #tisztítása

Aánlott cikkek

A táplálkozás és a bőr kapcsolata A táplálkozás és a bőr kapcsolata
Sokan azt hinnék, hogy a zsíros, aknés, komedós bőrök kamaszkorban jellemzőek, majd amikor beáll a hormonális egyensúly szépen fokozatosan kitisztul a bőr is. Munkám során egyre több felnőtt vendégemnél tapasztalom, hogy a gyulladt aknék, mitesszerek keserítik meg mindennapjaikat, melyektől nem tudnak megszabadulni, kialakult bőrápolási rutin esetén sem. Az (arc)bőr esetében teljes mértékben igaz, hogy a változás belül kezdődik.
2022. május 22. tovább
Őszi bőrápolás Őszi bőrápolás
Az ősz beköszöntével csökken a hőmérséklet, a napfény mennyisége.
2020. szeptember 02. tovább
Az érintés szerepe életünkben Az érintés szerepe életünkben
Addig nem tudjuk milyen fontos tényező az életünkben egy alapvető dolog vagy érzék, ameddig el nem veszítjük azt. Sajnos 2020-ban a járvány egyik tüneteként sokan megtapasztalhatták azt, hogy milyen érzés elveszíteni egy velünk született érzékünket, legyen az akár a szaglásunk vagy íz érzékelésünk. Ideig, óráig az ember kibírja a ’veszteséget’, de vajon hosszú távon milyen hatása lesz mindez a mentális egészségünkre?
2020. november 22. tovább