hívj most! +36 30 749 9602

Műszempilla tisztítása

Szerző:
Utolsó frissítés:
Mindig hangsúlyozom a vendégeimnek, hogy a műszempillák tisztítása nem kedv kérdése, aztán ha úgy van áttörlöm egy kis vízzel heti egyszer vagy esetleg még ennyit sem. Nem hiába sulykolja minden stylist a vendégének, hogy ha műszempillát szeretne, akkor arra oda is kell figyelni és igenis pár alapvető dolgot be kell tartani.

 

Ha a stylistod még nem mondta volna el, hogy miért is szükséges szempilláink tisztán tartása, akkor a következő sorokat mindenképpen olvasd végig.

Sokféle kutatás született arról, hogy vajon miért is adta a teremtőnk a szempillákat nekünk, de talán a legreálisabb feltevés az, hogy felfogja a környezetből érkező port, koszt nehogy a szemünkbe kerüljön. Ebből következik, hogy az előbb említett szennyeződések, valamint csipa, könny megtapadnak a pillákon valamint a szempilla tövében, melyek komoly gyulladásokat okozhatnak. 

Független attól, hogy van-e valakinek műszempillája a szemeket (mint ahogy ugye minden nap tusolunk/zuhanyzunk) kötelező megmosni/ megtisztítani!

 

Milyen következményekkel kell szembenézned ha elhanyagolod a tisztítást?

  • a szempillatőben élő demodex atkák elszaporodnak, melyek szemhéjgyulladáshoz vezethetnek (blepharitis)

szempilla atka elszaporodása szempillák elhanyagolásának következménye

  • az atkák elszaporodása miatt a saját szempilla állomány elkezdhet ritkulni, mely végleges károkat is okozhat
  • a műszempillák hamarabb fognak lepotyogni 

Hogyan is kéne megtisztítani a szempillákat?

Akik nem használnak naponta sminket, azoknak elég két- három naponta szempilla samponnal átmosni a pillákat, de a szemek, szemkörnyék megtisztítása semmiképpen sem hagyható el egyik nap sem (tusolással, fürdéssel érdemes egybekötni).

Annak pedig aki minden nap sminkel, kötelező minden nap szempillasampon és ecset segítségével megtisztítani a szemkörnyéket. Ha valaki ragaszkodik hozzá akkor előtte a sminket eltávolíthatja micellás vízzel, de csak olyannal amelyik olajmentes!

Akik pedig attól tartanak, hogy a műszempillák így hamarabb kipotyognak, azoknak azt ajánlom inkább pár nappal hamarabb menjenek töltésre, minthogy egy komoly gyulladás alakuljon ki.

 

Szempillatisztítás menete:

1. egy vattára (vagy bármi másra) kinyomok 2-3 pumpányi szempilla sampont

2. az ecset segítségével a szempillák tövétől kifele többször áthúzom

3. a sampont alaposan leöblíteni vízzel

4. szempillákat óvatosan megszárítjuk törölköző segítségével

5. átfésüljük a szempillafésűvel a pillákat, hogy ne tapadjanak össze

 

ajánlott cikkek

Addig nem tudjuk milyen fontos tényező az életünkben egy alapvető dolog vagy érzék, ameddig el nem veszítjük azt. Sajnos 2020-ban a járvány egyik tüneteként sokan megtapasztalhatták azt, hogy milyen érzés elveszíteni egy velünk született érzékünket, legyen az akár a szaglásunk vagy íz érzékelésünk. Ideig, óráig az ember kibírja a ’veszteséget’, de vajon hosszú távon milyen hatása lesz mindez a mentális egészségünkre?
2020. november 22. cikk olvasása
Lassan-lassan már egy éve lesz annak, hogy életünk részévé vált a maszkviselés. Az egészségünket védő „pajzs” alatt viszont bőrünk nem tud rendesen lélegezni, a kifújt levegő miatt bőrünk befülledhet, mely megfelelő környezetet teremthet a baktériumok számára.
2021. január 21. cikk olvasása