Blog

Nyári bőrápolás

Nyári bőrápolás

2020. július 08. Karaszek Fruzsina

 

A dehidratáció mellett, más problémákkal is szembe kell néznünk. A magas UV- sugárzás hatására foltok jelenhetnek meg arcbőrünkön (hiperpigmentáció), az arra hajlamosaknál bőrgyulladás léphet fel, valamint a bőröregedési folyamatok felgyorsulnak.

Ebben az időszakban kiemelt szerepet kell kapjon a hidratálás, valamint a fényvédelem.

Mit tehetünk a nyári rendellenességek elkerülése érdekében?

A nyári hőségben szinte mindenki jobban kedveli a könnyű textúrájú frissítő, hidratáló krémeket, melyek nem zsírosítják, nehezítik el a bőrt.

A reggeli/ esti arctisztításnál az arctejet érdemes habokra vagy zselékre váltani, melyek felfrissítik a bőrt és megőrzik annak hidratáltságát. Az amúgy elengedhetetlen tonikok helyett, most érdemesebb hidratáló arcpermeteket használni, mellyel nap közben is bármikor frissen tudjuk tartani a bőrt.

A hidratálókrémek mellett a lágy szerkezetű szérumok és fluidok használata is ajánlatos, mivel gyorsan felszívódnak és azonnali feltöltő hatást érhetünk el velük.

Miért érdemes szérumokat használni?

  • A magas hatóanyag koncentrátumnak köszönhetően, intenzíven ápolják a bőrt.
  • Mivel extra könnyű a textúrájuk, ezért teljes mértékben képesek akár a bőr mélyéig is eljutni. Ennek a könnyű szerkezetnek köszönhetően, még több hatóanyagot lehet bennük elrejteni, ezáltal gyorsabban lehet regenerálni a leginkább károsodott bőrterületeket is.
  • A szérumok antioxidánsokban és más jótékony hatóanyagokban gazdagok, így nagymértékben hozzájárulnak az egészséges bőr fenntartásához.
  • Mindegyik bőrtípusnál lehet alkalmazni, nincs korhoz kötve használatuk.

Milyen Vagheggi szérumokat érdemes a nyáron kipróbálni?

#arcápolás #bőrápolás #nyári

Aánlott cikkek

A táplálkozás és a bőr kapcsolata A táplálkozás és a bőr kapcsolata
Sokan azt hinnék, hogy a zsíros, aknés, komedós bőrök kamaszkorban jellemzőek, majd amikor beáll a hormonális egyensúly szépen fokozatosan kitisztul a bőr is. Munkám során egyre több felnőtt vendégemnél tapasztalom, hogy a gyulladt aknék, mitesszerek keserítik meg mindennapjaikat, melyektől nem tudnak megszabadulni, kialakult bőrápolási rutin esetén sem. Az (arc)bőr esetében teljes mértékben igaz, hogy a változás belül kezdődik.
2022. május 22. tovább
Kozmetikai hámlasztás Kozmetikai hámlasztás
A hámlasztás, idegen szóval peeling nem újkeletű eljárás, hiszen évszázadok óta bevált és kedvelt módszer, mely a bőrmegújítást segíti elő. Nagyon hatásos a bőr öregedése ellen, de egyéb bőrproblémák kezelésére is alkalmas, mint pl. foltok, hegek, ráncok, aknék.
2019. november 11. tovább
Műszempilla tisztítása Műszempilla tisztítása
Mindig hangsúlyozom a vendégeimnek, hogy a műszempillák tisztítása nem kedv kérdése, aztán ha úgy van áttörlöm egy kis vízzel heti egyszer vagy esetleg még ennyit sem. Nem hiába sulykolja minden stylist a vendégének, hogy ha műszempillát szeretne, akkor arra oda is kell figyelni és igenis pár alapvető dolgot be kell tartani.
2020. január 22. tovább