Blog

Őszi bőrápolás

Őszi bőrápolás

2020. szeptember 02. Karaszek Fruzsina

 

A hűvös szeles idő csökkenti a bőr hidratációját, csökken a bőr rugalmassága, vérkeringése, feszessége. Az előző évszakhoz képest nagyobb hangsúlyt kell fektetni a bőr táplálására, hogy továbbra is megőrizzük bőrünk egészségét.

A nyári napsugarak okozta bőrproblémákat ősszel ajánlott kezelni. A napégés okozta rendellenességek mint, pigmentfoltok, hámló bőrök rendbehozatalának legjobb módja a mikrodermabráziós bőrcsiszolás, vagy a különböző hámlasztó kezelések.

Egy kozmetikus sokat segíthet ősszel is annak érdekében, hogy a hidegebb idő okozta rendellenességek elkerülhetők legyenek, ilyen pl.:

Rendszeres arcmasszázs

Bőrtípusnak megfelelő krémek, fluidok, ampullák, maszkok, hatóanyagok alkalmazása

Rendszeres elektrokozmetikai kezelések, mint pl. mezoterápiás, ultrahangos kezelések

Rendszeres arctisztítás

 

Azonban otthon is sokat tehetünk azért, hogy ne romoljon bőrünk állapota hidegebb időkben.

Ajánlott a napi rendszeres arctej és tonik használata, illetve peeling használata, viszont az hetente- két hetente 1x

legalább egy bőrtípusnak megfelelő nappali, illetve éjszakai krém használata

kerüljük a szappanos, tusfürdős mosakodást az arcon, hiszen ez tovább száríthatja bőrünket

Nagyon fontos megjegyezni, hogy nem elegendő csupán a külső feltöltés, legalább ennyire fontos szerepet kell betöltsön a különböző vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok bevitele szervezetünkbe.

Az elegendő víz fogyasztásra nem csak nyáron hanem a hűvösebb idő beköszöntével is oda kell figyelni!

Javasolt még fényvédő tartalmú nappali krémet is használni a mindennapokban, hiszen az UV-sugárzás, még ha nem is olyan nagy mértékben, de jelen van az őszi időszakban is.

 

őszi bőrápolás

#arckezelés #bőrápolás #őszi

Aánlott cikkek

Műszempilla tisztítása Műszempilla tisztítása
Mindig hangsúlyozom a vendégeimnek, hogy a műszempillák tisztítása nem kedv kérdése, aztán ha úgy van áttörlöm egy kis vízzel heti egyszer vagy esetleg még ennyit sem. Nem hiába sulykolja minden stylist a vendégének, hogy ha műszempillát szeretne, akkor arra oda is kell figyelni és igenis pár alapvető dolgot be kell tartani.
2020. január 22. tovább
Arcmasszázs Arcmasszázs
Miért érdemes rendszeresen igénybe venni ezt a szolgáltatást? Biztos sokatokban merült már fel a kérdés, hogy mégis miért jó ez nektek. Az arcmasszázsnak nagyon sok pozitív hatása van, melyet ebben a blogbejegyzésben szeretnék bemutatni.
2019. október 22. tovább
Henna szemöldökfestés Henna szemöldökfestés
A szépen megformált és festett szemöldök napjaink egyik meghatározó trendje, melynek kialakításában és formázásában egy hozzáértő szakember nagyon sokat tud segíteni. A megfelelően formázott és ápolt szemöldök hatalmas vizuális pluszt ad az arc karakterének, és ezáltal nem csak a szemeket tudjuk kihangsúlyozni vele.
2019. november 09. tovább