Blog

Szemkörnyékápolás

Szemkörnyékápolás

2020. szeptember 16. Karaszek Fruzsina

 

Szinte már mindenki találkozott életében legalább egyszer  a fent említett problémák egyikével. Szemkörnyékünk arcbőrünk legvékonyabb (0,3- 0,4 mm) és legérzékenyebb területe, mely ápolására nagy gondot kell fordítsunk, ha el szeretnénk kerülni a különböző esztétikai rendellenességeket.

 

A sötét karikák megjelenését általában az emberek többsége kialvatlanságra fogja rá, de sok esetben nem csak a fáradtság állhat a háttérben.

 

Mik lehetnek még ezek a tényezők?

 

 • genetikai / öröklött hajlam
 • vashiány a szervezetben
 • mozgásszegény, egészségtelen életmód (pl. dohányzás, nem megfelelő táplálkozás)
 • szén-dioxidban dús vér pang a hajszálerekben, mely áttetszik a vékony bőrfelszínen
 • fokozott melanintermelés
 • stressz, fáradtság

 

Miket tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a pandamaci szemeket? 

 

 1. Rendszeres szemkörnyék ápolás, mely regeneráló, érfalerősítő, valamint keringést fokozó hatóanyagokat (ginkgo biloba, koffein, C- vitamin, P- vitamin, vadgesztenye kivonat, áfonya, borostyán) tartalmaznak.
 2.  Rendszeres arc és szemkörnyéki masszázs, nyirokmasszázs. A kezelés során használhatunk behűtött ásványokat, zselés ecseteket is, melyek használatával edzhetjük szemkörnyékünket (hideg ecset-meleg kéz váltakozása). 
 3. Egy kozmetikus elektrokozmetikai gépekkel és megfelelő hatóanyagokkal sokat segíthet a szemkörnyék állapotán. (pl. ultrahang, elektroporáció, iontoforézis)
 4. Törekedjünk a minőségi alvásra (8 óra), kiegyensúlyozott táplálkozásra, rendszeres testmozgásra, illetve az elegendő folyadékbevitelre


A karikás szemek mellett, másik gyakran előforduló elváltozás a táskás, ödémás szemhéj. Kialakulásukban sok tényező játszhat szerepet többek között nyirokkeringés zavara, vesebetegség, pajzsmirigy rendellenesség, hormonális változások, öregedés, fáradtság, allergia, vagy akár túlzott kávé vagy sós ételek fogyasztása. 

Kezelésük előtt feltétlen ki kell vizsgálni a probléma forrását!

 

Milyen kezelések/ hatóanyagok segíthetnek visszanyerni szemhéjunk eredeti kinézetét?

 

 1. Kozmetikusunktól olyan masszázst kérni, mely elősegíti a mikrocirkulációt. (pl. nyirokdrenázs, nyirokmasszázs)
 2. Keringésfokozó hatóanyagos készítmények használata mint pl. koffein, különböző algák , vagy akár a nyugtató hatású C-vitamin, mely antioxidánsokban gazdag.
 3. Hűsítő zselés szemmaszkok használata, hideg ecsetes masszázs akár otthon is.
 4. Elektrokozmetikai gépek használata, megfelelő hatóanyagú szérumokkal, készítményekkel.
 5. Kiegyensúlyozott táplálkozás, mérsékelt só bevitel, elegendő folyadék fogyasztás.
#karikás #karikásszemek #szem #szemek #szemkörnyékápolás #táskás #táskásszemek

Aánlott cikkek

Vitaminok szerepe a szépség megőrzésében Vitaminok szerepe a szépség megőrzésében
Mint tudjuk, a vitaminok fontos szerepet töltenek be életünkben, hiszen szervezetünk zavartalan működéséhez nélkülözhetetlenek. Táplálékainkkal jutnak be szervezetünkbe, viszont helytelen életmód/ étrend következtében hiányállapot (hipovitaminózis) léphet fel, melyek súlyos problémákat okozhatnak.
2020. március 18. tovább
Henna szemöldökfestés Henna szemöldökfestés
A szépen megformált és festett szemöldök napjaink egyik meghatározó trendje, melynek kialakításában és formázásában egy hozzáértő szakember nagyon sokat tud segíteni. A megfelelően formázott és ápolt szemöldök hatalmas vizuális pluszt ad az arc karakterének, és ezáltal nem csak a szemeket tudjuk kihangsúlyozni vele.
2019. november 09. tovább
Az érintés szerepe életünkben Az érintés szerepe életünkben
Addig nem tudjuk milyen fontos tényező az életünkben egy alapvető dolog vagy érzék, ameddig el nem veszítjük azt. Sajnos 2020-ban a járvány egyik tüneteként sokan megtapasztalhatták azt, hogy milyen érzés elveszíteni egy velünk született érzékünket, legyen az akár a szaglásunk vagy íz érzékelésünk. Ideig, óráig az ember kibírja a ’veszteséget’, de vajon hosszú távon milyen hatása lesz mindez a mentális egészségünkre?
2020. november 22. tovább