hívj most! +36 30 749 9602

Téli bőrápolás

Szerző:
Utolsó frissítés:
A fagyos idő beköszöntével bőrünk is több ápolást és törődést igényel. A hideg, csípő szél, illetve a lakások száraz levegője könnyen dehidratálttá, érzékennyé tehetik bőrünket, mely húzó, viszkető érzéssel társulhat. Ezen problémák ellen viszont sokat segíthetünk megfelelő kozmetikumokkal, kozmetikai kezelésekkel, kiegészítésnek esetleg egy párásító készülékkel otthonunkban.

 

Tippek otthoni kozmetikumok használatához

Mint az év összes évszakában, így télen is ügyelni kell arcbőrünk megfelelő tisztítására, ápolására.

❄️A micellás víz helyett célszerűbb inkább az arcbőrnek megfelelő arctejet és alkoholmentes tonikot használni, hiszen ezek nem csak a nap folyamán arcra tapadt szennyeződéseket távolítják el, hanem ezen felül még táplálják is a bőrt.

❄️A magas víztartalmú krémek helyett, ilyenkor a zsírosabb krémeket érdemes használni, mivel hideg időben a faggyúmirigyek működése csökken, a hiányzó faggyút pedig így megfelelően lehet pótolni.

❄️Érdemes még egy éjszakai krémre is beruházni, mely vitaminokkal és jól felszívódó zsírokkal van gazdagítva, így a pihenésre szánt időszakban is gondoskodhatunk a bőrünkről.

❄️Hetente- kéthetente a bőrradír használata is javasolt, az elhalt hámsejtek eltávolításával ugyanis bőrünk légzését javíthatjuk.

 

Milyen kezeléseket érdemes igénybe venni kozmetikusnál?

A napfénymentes időszaknak is van pozitív oldala, hiszen ilyenkor bátran vehetjük igénybe a különböző kozmetikai hámlasztásokat.

Az egyik ilyen fajta a savas hámlasztás, ami rengeteg problémára nyújt megoldást, pl.:

Ráncokra, a bőr öregedésének tünetei ellen

·         csökkenti a ráncokat

·         növeli a hidratációt

·         a bőrt simábbá változtatja

Zsíros, pattanásodásra hajlamos bőrökre

·         oldja a pórusokban található faggyú dugókat

·         csökkenti a hegek nyomait

Szürke, foltos bőrökre

·         fokozatosan csökkenti a pigmentált sejtek mennyiségét

·         halványít

·         elősegíti a hatóanyagok gyorsabb és jobb felszívódását

Minden bőrtípusra és minden korosztálynak

·         hidratál, fokozza a ragyogó bőrszínt

 

Arc és dekoltázsmasszázsal nagyon jól tudjuk pótolni bőrünk zsírtartalmát, ezen kívül pedig vérkeringés fokozó hatása sem elhanyagolandó.

ajánlott cikkek

Fénylő arcbőr, tág pórusok, mitesszerek és csúnya, nem gyógyuló pattanások?
2019. október 15. cikk olvasása
A mikordermabráziós bőrcsiszolás célja, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, és ezáltal serkentsük a bőr önmegújító folyamatait. Az elhalt hámréteg eltávolítása után a hatóanyagokat könnyebben tudjuk bejuttatni a bőr mélyebb rétegeibe, emiatt a további gépi kezelések pl. tű nélküli mezoterápia, ultrahang hatékonyságát nagy mértékben fokozza.
2019. október 15. cikk olvasása