hívj most! +36 30 749 9602

Tinikozmetika

Szerző:
Utolsó frissítés:
Életünk 12-14. évében szervezetünk működésében jelentős hormonális változások történnek, melyek kozmetikai hibákat okozhatnak.

 

A pubertáskorban átmenetileg a hím jellegű hormonok dominálnak, mely hatására több faggyú kerül a bőr felszínére, és a végén olajos szeborrea alakul ki.

A megnövekedett mennyiségű faggyú elzárja a bőrfelszínt a levegőtől, mely következtében egy olyan környezetet biztosít a baktériumok számára, ahol aktivizálódni tudnak. A nem megfelelő bőrlégzés és baktériumok következtében mitesszerek, fájdalmas gyulladások, pattanások alakulhatnak ki.

tinikezelés

 

Mit lehet tenni a tünetek enyhítése, elkerülése végett?

1. Otthoni bőrápolás

A legfontosabb lépés annak érdekében, hogy javulást érjünk el bőrünk állapotában, nem más, mint az otthoni ápolás.

Hogyan is nézzen ki az otthoni bőrápolás?

Az első mozzanat nem más, mint az arctejjel, tonikkal való tisztítás lehetőleg reggel-este. (ha esetleg a reggeli ki is marad este mindenképpen tisztítsuk meg!)

Heti egyszer távolítsuk el az elhalt szarusejteket bőrradír (peeling) segítségével. TIPP! Ha valakinek gyulladt a bőre TILOS a dörzsanyagokat tartalmazó mechanikai peelingek használata, ilyenkor biológiai peelinget használunk (pl. papain, bromelain tartalmú peelingek).

Lényeges még a bőr táplálására szolgáló arckrémek használata is, melyet természetesen egyénre szabva kell kiválasztani. (mindig ki kell kérni a kozmetikusunk véleményét, mielőtt krémet vásárolnánk!)

Nagyon fontos, hogy otthon sose nyomkodjuk pattanásainkat (főleg azokat melyek mélyen vannak és gyulladtak), mivel nagyobb károkat okozhatunk magunknak (hegek, pigmentfoltok), melyek akár egy életre is esztétikai problémákat okozhatnak.

 

 2. Kozmetikai kezelések

Ahogy említettem a fenti írásomban a lefontosabb mozzanata bőrünk pozitív irányba való változásához az otthoni ápolás, DE 1-2 havonta szükséges kozmetikus szakember felkeresése, hiszen csak ő tudja megfelelő körülmények között kitisztítani a pórusokat, anélkül, hogy maradandó károkat okozna a bőrben.

A kozmetikai szalonban végzett általános kezelés lépései

- arctejjel eltávolítjuk a szennyeződéseket a bőrről

- elhalt szarusejtek eltávolítása bőrradír segítségével

- tonik használata, mellyel visszaállítjuk bőrünk pH értékét

- gőzölés, mellyel felpuhítjuk a bőrt

- arctisztítás steril kendővel és ha szükséges tűvel

- fertőtlenítés (hidrogén-peroxid, VIO stb.)

- bőrnek megfelelő ampulla, szérum használata

- arcpakolás/ arcmaszk

- búcsúkrém

 

ajánlott cikkek

Minden nő életében eljön az az időszak, amikor a ciklusuk már fokozatosan elmaradozik, ezt az időszakot menopauzának, másnéven változókornak hívjuk, mely nem csak a menstruáció elmaradását, hanem egy teljes testet és lelket érintő változást is jelent.
2020. október 04. cikk olvasása
A fagyos idő beköszöntével bőrünk is több ápolást és törődést igényel. A hideg, csípő szél, illetve a lakások száraz levegője könnyen dehidratálttá, érzékennyé tehetik bőrünket, mely húzó, viszkető érzéssel társulhat. Ezen problémák ellen viszont sokat segíthetünk megfelelő kozmetikumokkal, kozmetikai kezelésekkel, kiegészítésnek esetleg egy párásító készülékkel otthonunkban.
2019. december 05. cikk olvasása