Smink

natúr, nappali smink

A natúr, illetve nappali smink lényege, hogy elfedjük az arc kisebb- nagyobb hibáit, valamint kiemeljük az előnyös adottságokat.

A fő hangsúly ezekben az esetekben a tökéletesen elkészített, vékony rétegben felvitt alapozáson van, amit egy bőrszínnek megfelelő púderrel rögzítünk. Az alap elkészülte után jöhet a bronzosító, majd egy enyhe pirosítás annak érdekében, hogy kiemeljük az arccsontokat és egy még karakteresebb, sugárzóbb arcot varázsoljunk a vendégnek. A natúr sminknél a szemhéjakra visszafogott, természetes színek kerülnek, majd a tekintetet szépen felvitt szempillaspirállal emeljük ki.

Míg a natúr sminknél a szemek hangsúlyozása csupán halvány színekkel és szempillaspirállal történik, addig nappali smink esetén a természetes színek mellett erősebbek is megjelenhetnek a szemhéjakon (pl. sötétbarna, bordós, lila). Végül az ajkakra natúr vagy színezett szájfényt, esetleg nude színű rúzst tehetünk.

ALKALMI SMINK

Az alkalmi sminket különböző alkalmakra, ünnepekre készítjük el, ahol már erőteljesebb, gazdagabb színek is megjelenhetnek. Az alkalmi sminknél már egy vastagabb, tartósabb alapozást csinálunk annak érdekében, hogy egész nap tartson a tökéletes arcbőr látszata, valamint ezzel is egy fix alapot adunk a többi rétegnek.

Manapság nagy divatja van a kontúrozásnak, mely kihagyhatatlan részét képezi alkalmi sminkünknek, hiszen egy szépen eldolgozott árnyékolással eltudjuk fedni az esetleges archibákat, de ki is tudjuk emelni adottságainkat.
Egy szépen megformált szemöldök keretet ad arcunknak, kiemeli tekintetünket, sőt egy jól megválasztott formával még karakteresebbé lehet varázsolni az arcot. Igény esetén amennyire a saját szemöldök íve, vastagsága engedi, megformázom azokat ceruzával, géllel, vagy porral.

Szemsminknél már megjelennek a füstösebb árnyalatok, melyet egy ceruza vagy gél-liner alappal teszek még tartósabbá. A színeknek csak a vendég személyisége, illetve az alkalom jellege szabhat határokat.
Az ajkak kiemelése már történhet erősebb, intenzívebb rúzzsal vagy szájfénnyel, ennél a lépésnél is a vendég dönti el mi az, amit még el tud viselni, és nem érzi kellemetlenül magán a sminket.
Végezetül a hosszabb ideig tartó eredmény érdekében fixáljuk a sminket.

MENYASSZONYI SMINK

Manapság már nem lehet teljesen egy kalap alá venni a menyasszonyi smink fogalmát, hiszen ahány féle ara annyi féle smink.

Az első és legfontosabb szempont a smink tisztasága, a tökéletes arcbőr kialakítása, és az esetleges bőrhibák elfedése. A menyasszonyi sminket egy speciális, vízálló, tartós alapozással kezdjük, melynek köszönhetően egészen reggelig úgy fog kinézni az alapozás, mint mikor elkészült.

Természetesen a forma és színvilág csak a menyasszony egyéniségéhez mérten kerül kialakításra.