Blog

Mindent a rosaceáról

Mindent a rosaceáról

2020. január 19. Karaszek Fruzsina

 

Kezdeti szakaszában múló bőrpírként jelentkezhet, mely az idő előrehaladtával fokozatosan állandósul, és tartós hajszálértágulatok alakulhatnak ki arcunkon.

Kísérhetik a zsíros bőrre jellemző tünetek, mint, gennyes kiütések, bőrmegvastagodások, szövetburjánzások. Rendszerint az orrszárnyakon és az orr mellett kétoldalt az orcákon keletkezik, és csak később terjed ki a homlokra és állra.

 

Megjelenésének oka lehet:

·     Öröklött tényezők

·     Időjárás viszontagságai

·     Idegrendszeri zavar

·    Túlzott alkohol fogyasztás

·     Hormonzavar

·     Szervezeti betegségek ( epe, gyomor)

 

Tünetei:

·    állandósult bőrpír

·     hajszálértágulatok

·     gennyes hólyagok

 

Kezelése

A rosacea kezelése orvosi feladat, de egy kozmetikus sokat tud segíteni a bőr állapotán.

 

Kezelése a kozmetikában

Szerencsére egyre több kozmetikai cég kínál érzékeny bőrre való kozmetikumokat, melyekkel kontrolálhatók a tünetek.

Kozmetikámban elérhető az Emozioni Plusz termékcsalád, mely kifejezetten alkalmas a rosaceás tünetek enyhítésére.

Amellett, hogy segít megnyugtatni a bőrt, nem elhanyagolandó hidratáló tulajdonsága sem. Használatával megelőzhető és kontrollálható az irritáció, védi a hajszálereket, valamint hozzájárul a bőr jó közérzetének visszaállításához.

emozioni_rosacea

#bőrök #emozioni #érzékeny #rosacea #vagheggi

Aánlott cikkek

Tű nélküli mezoterápia Tű nélküli mezoterápia
A vendégeim mikor arckezelésre érkeznek a kozmetikámba, elég sokszor érdeklődnek afelől, hogy pontosan mit is jelent a tű nélküli mezoterápiás kezelés, ugyanis eddig még nem találkoztak ezzel a módszerrel.
2019. október 09. tovább
A táplálkozás és a bőr kapcsolata A táplálkozás és a bőr kapcsolata
Sokan azt hinnék, hogy a zsíros, aknés, komedós bőrök kamaszkorban jellemzőek, majd amikor beáll a hormonális egyensúly szépen fokozatosan kitisztul a bőr is. Munkám során egyre több felnőtt vendégemnél tapasztalom, hogy a gyulladt aknék, mitesszerek keserítik meg mindennapjaikat, melyektől nem tudnak megszabadulni, kialakult bőrápolási rutin esetén sem. Az (arc)bőr esetében teljes mértékben igaz, hogy a változás belül kezdődik.
2022. május 22. tovább
Az érintés szerepe életünkben Az érintés szerepe életünkben
Addig nem tudjuk milyen fontos tényező az életünkben egy alapvető dolog vagy érzék, ameddig el nem veszítjük azt. Sajnos 2020-ban a járvány egyik tüneteként sokan megtapasztalhatták azt, hogy milyen érzés elveszíteni egy velünk született érzékünket, legyen az akár a szaglásunk vagy íz érzékelésünk. Ideig, óráig az ember kibírja a ’veszteséget’, de vajon hosszú távon milyen hatása lesz mindez a mentális egészségünkre?
2020. november 22. tovább