Blog

Tavaszi bőrápolás

Tavaszi bőrápolás

2020. március 09. Karaszek Fruzsina

A hűvös, szeles idő tovább ronthatja a száraz, zsírhiányos bőrök állapotát, melyekből hamar ún. tavaszi bőrgyulladás alakulhat ki.

A másik gyakori rendellenesség ebben az évszakban a szeplők, pigmentrendellenességek megjelenése, melyek megszüntetése igen hosszú folyamat.

Ebben az időszakban a zsíros bőrök állapota tovább romolhat, gyakrabban jelenhetnek meg pattanások, mitesszerek arcunkon.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki ezek a rendellenességek?

Az erős napsugárzás megjelenése előtt fontos a bőr alapos kitisztítása, vitaminpótlása.

arctisztitás

Azok, akik nem járnak rendszeresen vagy egyáltalán kozmetikushoz, tavasszal feltétlen szakítsanak időt egy tisztító és feltöltő kezelésre.

Minden nap iktassuk be az életünkbe az alapos arctisztítást, melynek a helyes menete arctej majd tonik, heti 1-2x pedig arcradír használata is javasolt, hogy az elszarusodott hámréteget eltávolítsuk.

Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki a száraz, zsírhiányos, húzódó bőrállapotot, mindenképpen bőrtípusnak megfelelő, vitaminokkal gazdagított hidratálókrém használata ajánlott, illetve érdemes lenne figyelni arra, hogy ezek a krémek tartalmazzanak fényvédőt is.

Kérjünk a kozmetikustól egy frissítő arcmasszázst, mellyel nem csak a bőrt töltjük meg hasznos vitaminokkal, olajokkal, de ezzel elősegítjük az elhalt szaruréteg leválását is, nem mellesleg nagyon jó relaxáló hatása van.

Nem elhanyagolandó szempont a megfelelő folyadékbevitel sem, mely azt jelenti, hogy naponta legalább 2 liter ásványvizet kéne fogyasztani. Emellett figyeljünk oda a vitaminpótlásra, egészséges étkezésre illetve a rendszeres testmozgásra is a friss levegőn.

egészséges élet

#bőr #bőrápolás #egészséges #tavaszi #tavaszibőrápolás

Aánlott cikkek

A táplálkozás és a bőr kapcsolata A táplálkozás és a bőr kapcsolata
Sokan azt hinnék, hogy a zsíros, aknés, komedós bőrök kamaszkorban jellemzőek, majd amikor beáll a hormonális egyensúly szépen fokozatosan kitisztul a bőr is. Munkám során egyre több felnőtt vendégemnél tapasztalom, hogy a gyulladt aknék, mitesszerek keserítik meg mindennapjaikat, melyektől nem tudnak megszabadulni, kialakult bőrápolási rutin esetén sem. Az (arc)bőr esetében teljes mértékben igaz, hogy a változás belül kezdődik.
2022. május 22. tovább
Az érintés szerepe életünkben Az érintés szerepe életünkben
Addig nem tudjuk milyen fontos tényező az életünkben egy alapvető dolog vagy érzék, ameddig el nem veszítjük azt. Sajnos 2020-ban a járvány egyik tüneteként sokan megtapasztalhatták azt, hogy milyen érzés elveszíteni egy velünk született érzékünket, legyen az akár a szaglásunk vagy íz érzékelésünk. Ideig, óráig az ember kibírja a ’veszteséget’, de vajon hosszú távon milyen hatása lesz mindez a mentális egészségünkre?
2020. november 22. tovább
Szemkörnyékápolás Szemkörnyékápolás
Karikás, esetleg puffadt, ödémás szemek? Ha te is küzdesz ezekkel a problémákkal mindenképpen olvasd végig ezt a blogbejegyzést!
2020. szeptember 16. tovább