hívj most! +36 30 749 9602

Tavaszi bőrápolás

Szerző:
Utolsó frissítés:
A különböző bőrtípusok minden egyes évszakban másképpen viselkednek az időjárás változásaira. A legtöbb kozmetikai rendellenesség kialakulása talán a tavasz kezdetére tehető. Ennek oka nem más, minthogy márciusban még gyakoriak a csapadékos, szeles idők, melyek negatívan hatnak bőrünk hidratációjára.

 

A hűvös, szeles idő tovább ronthatja a száraz, zsírhiányos bőrök állapotát, melyekből hamar ún. tavaszi bőrgyulladás alakulhat ki.

A másik gyakori rendellenesség ebben az évszakban a szeplők, pigmentrendellenességek megjelenése, melyek megszüntetése igen hosszú folyamat.

Ebben az időszakban a zsíros bőrök állapota tovább romolhat, gyakrabban jelenhetnek meg pattanások, mitesszerek arcunkon.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki ezek a rendellenességek?

Az erős napsugárzás megjelenése előtt fontos a bőr alapos kitisztítása, vitaminpótlása.

arctisztitás

Azok, akik nem járnak rendszeresen vagy egyáltalán kozmetikushoz, tavasszal feltétlen szakítsanak időt egy tisztító és feltöltő kezelésre.

Minden nap iktassuk be az életünkbe az alapos arctisztítást, melynek a helyes menete arctej majd tonik, heti 1-2x pedig arcradír használata is javasolt, hogy az elszarusodott hámréteget eltávolítsuk.

Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki a száraz, zsírhiányos, húzódó bőrállapotot, mindenképpen bőrtípusnak megfelelő, vitaminokkal gazdagított hidratálókrém használata ajánlott, illetve érdemes lenne figyelni arra, hogy ezek a krémek tartalmazzanak fényvédőt is.

Kérjünk a kozmetikustól egy frissítő arcmasszázst, mellyel nem csak a bőrt töltjük meg hasznos vitaminokkal, olajokkal, de ezzel elősegítjük az elhalt szaruréteg leválását is, nem mellesleg nagyon jó relaxáló hatása van.

Nem elhanyagolandó szempont a megfelelő folyadékbevitel sem, mely azt jelenti, hogy naponta legalább 2 liter ásványvizet kéne fogyasztani. Emellett figyeljünk oda a vitaminpótlásra, egészséges étkezésre illetve a rendszeres testmozgásra is a friss levegőn.

egészséges élet

ajánlott cikkek

Nem szeretnék senkit sem száraz szövegekkel untatni már a bejegyzésem elején, ezért csak nagyon röviden próbálom összefoglalni, mit is érdemes tudni a napsugárzásról.
2021. március 24. cikk olvasása
Lassan-lassan már egy éve lesz annak, hogy életünk részévé vált a maszkviselés. Az egészségünket védő „pajzs” alatt viszont bőrünk nem tud rendesen lélegezni, a kifújt levegő miatt bőrünk befülledhet, mely megfelelő környezetet teremthet a baktériumok számára.
2021. január 21. cikk olvasása